Start to Speech

Beste spreker, 

Speechen voor een (grote) groep of tijdens een vergadering is een essentiële vaardigheid. Dit begint al in de jeugdjaren wanneer je presentaties moet geven voor een klasgroep. Herinner je nog toen de zweetdruppels in je nek stroomden? De klamme handen? De rode kaken of een bibberende stem ?     Heb je vaak het gevoel dat je publiek het afhaakt? Of ben je heel erg zenuwachtig waardoor je presentatie stuntelig en onprofessioneel overkomt?                                                                                                                                                                                                                          

Communicatie is zeer belangrijk. Tegenwoordig gebeuren presentaties vaker online dan in real life maar ook via dit kanaal blijft het belangrijk om goed over te komen maar vooral om te blijven boeien. Online lessen, vergaderingen, lezingen, … Het zullen blijvertjes zijn.

Je verbale én non-verbale communicatie bepaalt hoe jouw boodschap overkomt. Je presentatie moet ervoor zorgen dat jouw publiek aan je lippen hangt, overtuigt en zelfs begeestert. 

Straal die rust, vertrouwen en professionalisme uit en haal het onderste uit de kan door het beste in jou naar boven te halen

Beziel je speech, dan pas heeft je boodschap impact!

VOOR WIE? 

Iedereen die aan zijn sprekerskwaliteiten wil sleutelen en optimaliseren. Dit kan zowel voor de startende als de meer ervaren spreker die een steunpunt zoekt om elke speech terug op punt te stellen. 

Van coaches, docenten, consultants, verkopers, accountmanager tot CEO’s. Studenten en leerlingen van een middelbare en lagere school met faalangst om te spreken enzovoort

Kortom, voor iedereen die beter wilt leren presteren én presenteren voor een groep.

MET WIE?

Ontmoet Nathalie Deetens, jouw speech consultant. 

Nathalie ontwikkelde, dankzij haar jarenlange ervaring als presentatrice in zowel binnen- en buitenland een workshop die je leert hoe je een boeiend, animerend, creatief en professioneel verhaal kunt brengen. Samen gaan jullie op zoek om de beste ‘spreker’ in jou naar boven te halen. 

Nathalie heeft jarenlang ervaring als presentatrice van verschillende tv-programma’s alsook ervaring als radiopresentatrice. Daarnaast presenteert ze live evenementen waar ze een eigen techniek heeft ontwikkeld om haar zenuwen de baas te kunnen, het publiek te boeien en de boodschap over te brengen. Nathalie is een bruistablet die er alles aan gaat doen om jouw presentaties te voorzien van de nodige bubbels. En dit zal ze jou met veel passie aanleren.   Na deze workshop wandel je naar buiten als een betere versie van jezelf, klaar om je professionele omgeving te veroveren met pittige presentaties om U tegen te zeggen.

WAAR ? 

De hot spot voor lifestyle in Belgie, het clubhuis The Dictator® te Knokke (Le Zoute) 

Het ruggensteuntje of algemene coachingsessie van 1.5 uur.

Opvolgsessies zijn vrij te boeken en gezamenlijk af te spreken naargelang de beschikbaarheid. 

Je praat vaak voor een grote groep en dat gaat redelijk vlot maar je kunt nog wel wat extra tips gebruiken om het vlotter te laten verlopen? Het betreft hier echt maatwerk. Deze workshop wordt volledig afgestemd op jouw noden. Dit kan gaan van samen een nieuwe look voor je bedenken tot tools krijgen hoe je spreekt voor een grote groep. 

We kunnen ook de strategie opzetten dat je je terug lekker in je vel voelt wanneer je op de planken staat, je doelen helder ziet. Je zult zien, een mentale metamorfose werkt als een domino. Van zodra je één iets verandert naar het positieve volgt de rest automatisch. Zie het als de grote kuis in je hoofd. Maar niets gaat vanzelf in het leven, het vraagt toewijding en overtuiging. Dit kan voor jong en oud. We gaan op zoek waarom je even niet lekker in je vel zit en gaan dit samen aanpakken zodat je weer die ‘tjakaa’ in je leven krijgt. 

Samen bekijken we je presentaties, sleutelen we bij waar nodig en repeteren we erop los. Je wandelt naar buiten met extra zelfvertrouwen, klaar om tijdens de eerstvolgende presentatie er boenk op te zitten. Mogelijkheid tot een coaching met Helena Herbosch te boeken, voorafgaand of na de sessie met Nathalie voor een allround op-punt-stelling. 

Van A tot Z: 5 sessies van 1.5 uur verdeelt over 5 dagen.

De dagen zijn gezamenlijk af te spreken naargelang je beschikbaarheid. Daar gaan we van A tot Z aan de slag om je alle kneepjes van het vak te leren, terwijl je naar een specifiek doel toewerkt. Hier alvast een kort overzicht wat je van die 5 dagen mag verwachten.

Dag 1: intake

 • analyse van je huidige presentatie skills  
 • doel vastleggen 
 • strategie bepalen
 • tekst kort overlopen en corrigeren 
 • sterktes en zwaktes opsporen als leidraad voor de volgende dagen

Dag 2: leren door te improviseren 

 • improvisatiespel
 • de verschillende presentatiestijlen ontdekken
 • zoeken welke stijl bij jou persoonlijkheid past
 • eigen tekst aanpakken, herschrijven en integreren

Dag 3: relax en adem

 • laat alle stress gaan, kalmeer je zenuwstelsel, adem en ervaar een Movement Lesson

Dag 4: leren door te proberen

 • samen bereiden we je speech voor en oefenen we tot we erbij neervallen
 • voorbereiding toonmoment
 • herhaling van alle tips en tricks

Dag 5: toonmoment

 • het toonmoment inclusief een video-opname We herhalen alle tips en tricks nog eens. Daarna is het aan jou. Je bent nu helemaal klaar om de wijde wereld in te trekken en iedereen omver te blazen met je krachtige speeches
nl_NLDutch